Voor wie

A A A
 
 

“Wij bieden een tijdelijk thuis voor mensen, maar wij zijn geen instelling. Wij denken niet in vaste concepten, er is voor iedereen een verblijf op maat mogelijk.” Deze woorden van directeur Joke Mijdam omschrijven precies wat Het Retraitehuis u biedt: een tijdelijk thuis, of dat nu voor korte of langere tijd is. Voor één dag of voor langer.

Het Retraitehuis is er bijvoorbeeld voor als u:

  • er even helemaal doorheen zit en op adem wilt komen
  • rust en ruimte zoekt in een hectisch dagelijks bestaan en even helemaal niets wilt doen of naar keuze, juist met iemand wilt onderzoeken hoe u na terugkeer beter in uw eigen kracht kunt blijven
  • door een fysieke of relationele crisissituatie tijdelijk geen thuis heeft of er niet kunt verblijven
  • niet meer (zelfstandig) kunt wonen op de plek waar u nu woont, maar er nog niet per direct een passende andere permanente woonplek beschikbaar is
  • ontslagen wordt uit het ziekenhuis, maar nog niet helemaal voor uzelf kunt zorgen
  • een aangepaste omgeving en zorg nodig heeft, maar uw mantelzorger is tijdelijk afwezig wegens ziekte of vakantie
  • zelf mantelzorger bent en graag even op adem wilt komen.

Dit kan variëren van alleen het huren van een kamer en maaltijden tot verblijf waarbij activiteiten en zonodig zorg op maat worden aangeboden. Bij ons is veel mogelijk. We beginnen altijd met een uitgebreid persoonlijk kennismakingsgesprek. Belangrijk is te weten wat uw wensen zijn. Wilt u graag alleen zijn of ook deelnemen aan activiteiten? Kunt u alleen op pad of heeft u wellicht ook zorg nodig? Wij vinden in Het Retraitehuis voor iedereen, ook voor u, een plek met mensen en activiteiten die passen bij uw situatie, vraag en mogelijkheden.

Het Retraitehuis is een bijzonder gebouw en omarmt u als uw eigen huis. En net als in uw eigen thuisomgeving zijn anderen altijd welkom, ook voor maaltijden en overnachtingen.

Meer weten over de mogelijkheden en eventuele vergoedingen?
Graag gaan wij met u een uitgebreid kennismakingsgesprek aan om uw behoeften helder te krijgen. En om de mogelijkheden voor een passende kamer en passende zorg, begeleiding en activiteiten te bespreken. Ook over de vergoedingsmogelijkheden kunnen wij u adviseren. Wist u dat de vergoeding in sommige gevallen wel 100% kan zijn?

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor uw situatie? Kom gerust op één van onze vrije inloop informatieavonden of bel ons op T 074 265 95 38 voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

 
Nieuws

Arrangementen 2016 (18 januari 2016)

Ook in 2016 bieden we diverse mantelzorg-arrangementen aan. Download hier het aanbod.

Uitspraak van de maand

Quote van de maand (26 maart 2013)

‘In weinig tijd heb ik zo veel geleerd en zo veel tips gekregen waar ik verder mee kan. Ik ben de begeleiding zeer dankbaar’.