Zorg op maat

A A A
 
 

Bent u ontslagen uit het ziekenhuis, maar is helemaal voor uzelf zorgen nog teveel?
Gaat uw mantelzorger op vakantie en heeft u een aangepaste omgeving en zorg nodig? Of redden uw ouders het niet meer thuis, maar is opname in een verpleegtehuis een stap te ver? Dan vindt u in het Retraitehuis een fijne en warme plek voor een tijdelijk thuis. Oprechte aandacht, persoonlijke zorg en een warme welkome sfeer zorgen er, samen met de geborgen uitstraling van het huis, voor dat u zich bij ons snel thuis voelt.

Verblijf in Het Retraitehuis kan variëren van alleen het huren van een kamer en maaltijden tot een verblijf waarbij zorg en activiteiten op maat worden aangeboden. Af en toe vervullen we een ‘brugfunctie’: u wilt langer zelfstandig blijven wonen, maar heeft behoefte aan de mogelijkheid om tijdelijk of langer ergens te verblijven waar u, indien nodig, ook verzorgd kunt worden.
De unieke ligging en de verschillende verdiepingen van het gebouw bieden mogelijkheden van lichte tot uitgebreide – op de benedenverdieping- zorg op maat.

Wij begrijpen dat iedere situatie anders is en ook de huidige en eventuele toekomstige zorgbehoefte is per persoon verschillend. U vindt bij ons lichamelijke en geestelijke zorg zoals gesprekken met een coach of pastoraal werker. Waar het om gaat is dat u tijd en ruimte krijgt voor de fijne en leuke dingen. Voor de rest zorgen wij. Uiteraard door gekwalificeerde krachten.

Meer weten over de mogelijkheden en eventuele vergoedingen?
Graag gaan wij met u een uitgebreid kennismakingsgesprek aan om uw behoeften helder te krijgen. En om de mogelijkheden voor een passende kamer en passende zorg, begeleiding en activiteiten te bespreken. Ook over de vergoedingsmogelijkheden kunnen wij u adviseren. Wist u dat de vergoeding in sommige gevallen wel 100% kan zijn?

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor uw situatie? Kom gerust op een van onze vrije inloop informatieavonden of bel ons op T 074 265 95 38 voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. 

 
Nieuws

Arrangementen 2016 (18 januari 2016)

Ook in 2016 bieden we diverse mantelzorg-arrangementen aan. Download hier het aanbod.

Uitspraak van de maand

Quote van de maand (26 maart 2013)

‘In weinig tijd heb ik zo veel geleerd en zo veel tips gekregen waar ik verder mee kan. Ik ben de begeleiding zeer dankbaar’.